Министерството на електронното управление подготвя нов начин за достъп до електронното

...
Министерството на електронното управление подготвя нов начин за достъп до електронното
Коментари Харесай

МЕУ прави по-достъпно електронното здравно досие

Министерството на електронното управление подготвя нов метод за достъп до електронното здравно досие, без да има потребност от електронен автограф. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

" По-лесният метод следва да бъде разгласен. Все още е в развой на разискване. Това е извънредно значима информация, здравната информация е най-чувствителната и тя не може да бъде достъпвана със средства за идентификация ниско или доста, тъй че би трябвало да жертваме някои от удобствата, до момента в който бъде осъществен този метод. Това, по което се работи, е с цел да има един български жител достъп до своето здравно досие, да не му е нужен дипломиран електронен автограф или друго средство за електронна идентификация ", посочи министърът, представен от БНР.

Вчера от Министерството на здравеопазването съобщиха, че родителите към този момент имат достъп до електронното здравно досие на децата си. За да влязат в него обаче би трябвало да имат наложително дипломиран електронен автограф. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР